Hva er meningen med varus kne?
Hva er meningen med varus kne?

Video: Hva er meningen med varus kne?

Video: Hva er meningen med varus kne?
Video: Valgus & Varus Forces on the Knee | MCL vs LCL Injuries 2024, Juli
Anonim

Varus kne er en tilstand som vanligvis kalles genu varum. Det er det som får noen mennesker til å bli bowlegged. Det skjer når tibia, det større beinet i skinnebenet ditt, vender innover i stedet for å justere med lårbenet ditt, det store beinet i låret. Dette forårsaker din knær å vende utover.

Folk spør også, hva er et varus kne?

EN varus deformitet er en overdreven innovervinkling (medial vinkling, det vil si mot kroppens midtlinje) av det distale segmentet av et bein eller ledd. Omvendt, a varus deformitet på kne resulterer i et bowlegged utseende, med den distale delen av beinet avviket innover, i forhold til lårbenet.

Vet også, hva er de tre typene varus-tilstander? Varus : (vara, varum) Vinklet innover, bøyd eller vridd innover, som i cubitus varus , hallux varus , talipes equinovarus, genu varum og coxa vara.

Spørsmålet er også, hva er varus og valgus ved kneet?

Vilkårene valgus og varus referer til vinkling (eller bøying) innenfor skaftet til et bein eller ved et ledd. Det bestemmes av at den distale delen er mer medial eller lateral enn den burde være. Når den distale delen er mer lateral, kalles den valgus . Når den distale delen er mer medial, kalles den varus.

Hvordan måles varus deformitet av kneet?

Tegn en linje som forbinder midten av kne til midten av ankelen. 5. Måle vinkelen mellom de 2 linjene. EN mål på 0 °/180 ° innebærer nei misdannelse ; ellers er den observerte vinkelen vinkelen på varus eller valgus tilstede (valgus hvis foten er sideveis, varus hvis foten er medial).

Anbefalt: