Hva forbinder arterier med kapillærer?
Hva forbinder arterier med kapillærer?

Video: Hva forbinder arterier med kapillærer?

Video: Hva forbinder arterier med kapillærer?
Video: Krop og bevægelse - om arterier og kapillærer 2024, Juli
Anonim

Kapillærer kobles sammen de arterier til vener. De arterier levere oksygenrikt blod til kapillærer , hvor selve utvekslingen av oksygen og karbondioksid skjer. De kapillærer lever deretter det avfallsrike blodet til venene for transport tilbake til lungene og hjertet. Vener bærer blodet tilbake til hjertet.

På samme måte kan du spørre, hva er vener arterier og kapillærer?

Arterier bære blod vekk fra hjertet; hoved arterie er aorta. Kapillærer bære blod vekk fra kroppen og bytte næringsstoffer, avfall og oksygen med vev på cellenivå. Åre er blodårer som bringer blod tilbake til hjertet og drenerer blod fra organer og lemmer.

For det andre, hvor finnes sinusformede kapillærer? Sinusformede kapillærer er hovedsakelig funnet i leveren, mellom epitelceller og hepatocytter. Det kan de også være funnet i sinusoider av milten der de er involvert i filtrering av blod for å fjerne antigener, defekte røde blodlegemer og mikroorganismer.

Dessuten, hvorfor danner arterier kapillærer?

Kapillærer , den minste og mest tallrike av blodårene, skjema forbindelsen mellom karene som fører blod bort fra hjertet ( arterier ) og karene som returnerer blod til hjertet (vener). Hovedfunksjonen til kapillærer er utveksling av materialer mellom blod og vevsceller.

Hvordan fungerer arterier og vener?

De arterier bære blod vekk fra hjertet; de årer bære den tilbake til hjertet. Blodet går fra hovedveien arterie til større og mindre arterier og inn i kapillærnettet. Der faller blodet av oksygen, næringsstoffer og andre viktige stoffer og tar opp karbondioksid og avfallsstoffer.

Anbefalt: