Kan mandibular tori være på den ene siden?
Kan mandibular tori være på den ene siden?

Video: Kan mandibular tori være på den ene siden?

Video: Kan mandibular tori være på den ene siden?
Video: Происхождение рода Homo – Australopiths и Early Homo; Вариация раннего человека; Видообразование Homo 2024, Juli
Anonim

Mandibular Tori - benete vekster i gulvet i munnen. De varierer i størrelse og form og kan være enkelt eller flere beinklumper. Tori kan forekomme ensidig ( en side ) eller bilateralt (begge sider ) i munnen; over 90 prosent av tilfellene skjer bilateralt.

Med hensyn til dette, er mandibular tori kreft?

Det er godt å være oppmerksom på risikoen for oral kreft , men torus mandibularis er ikke det kreft . Det kan imidlertid være vanskelig å identifisere hva de egentlig er på egen hånd, så ta kontakt med Dr. Hannas kontor for å få sjekket ut de benete vekstene.

Vet også, hva som får mandibular tori til å vokse? Det er trodd at mandibular tori er forårsaket av flere faktorer. De er mer vanlige i tidlig voksenliv og er assosiert med bruksisme. Størrelsen på tori kan svinge gjennom livet, og i noen tilfeller tori kan være store nok til å berøre hverandre i midtlinjen av munnen.

Herav, er mandibular tori farlig?

Denne orale abnormiteten forårsaker normalt ingen alvorlig skade. Det vil forårsake ubehag, og hvis veksten fortsetter, mandibular tori kan forårsake smerte eller forstyrrede munnfunksjoner.

Bør Tori fjernes?

En torus, eller tori når det er mer enn én, er det en uforutsebar beinvekst i munnen som kan kreve fjerning . Fjerning av beinvekstene kan være ubehagelige og smertefulle, og krever ofte kirurgi. Imidlertid har Dr.

Anbefalt: