Hvordan er tibia bedre kjent?
Hvordan er tibia bedre kjent?

Video: Hvordan er tibia bedre kjent?

Video: Hvordan er tibia bedre kjent?
Video: P3 Christine: Bli bedre kjent med Haley fra Sløtface 2024, Juli
Anonim

De tibia er også kjent som skinnebenet, og er det nest største beinet i kroppen. Det er to bein i skinnebensområdet: den tibia og fibula, eller kalvebein. Fibulaen er mindre og tynnere enn tibia.

I forhold til dette, hvordan er tibia bedre kjent?

Tibia . Tibia , også kalt skinneben, indre og større av de to beinene i underbenet hos virveldyr-den andre er fibula. Hos mennesker er tibia danner den nedre halvdelen av kneleddet over og det indre fremspring av ankelen under. Den laterale kondylen er større og inkluderer punktet der fibula artikulerer.

Dessuten, hvorfor er tibia viktig? De tibia er også kjent som skinnebenet, og er det nest største beinet i kroppen. Disse to beinene forbinder ankelen til kneet og jobber sammen for å stabilisere ankelen og gi støtte til musklene i underbenet; imidlertid tibia bærer en betydelige del av kroppsvekten.

Så hvorfor er Tibia det sterkeste beinet i kroppen?

De tibia er forbundet med fibulaen av beinets interosseøse membran, og danner en type fibrøs ledd kalt syndesmosis med svært liten bevegelse. Beinet bein er sterkeste lang bein som de støtter resten av kropp.

Hvordan helbreder du tibia?

  1. Hvil kroppen din. Det trenger tid å helbrede.
  2. Isen på skinnebenet for å lette smerter og hevelse. Gjør det i 20-30 minutter hver 3. til 4. time i 2 til 3 dager, eller til smertene er borte.
  3. Bruk innleggssåler eller ortoser til skoene dine.
  4. Ta betennelsesdempende smertestillende midler, hvis du trenger dem.

Anbefalt: