Er kvikksølv i lyspærer farlig?
Er kvikksølv i lyspærer farlig?

Video: Er kvikksølv i lyspærer farlig?

Video: Er kvikksølv i lyspærer farlig?
Video: Agrohoroskop fra 18. til 20. oktober 2021. Plus gave til overflod 2024, Juli
Anonim

Kvikksølv er avgjørende for en fluorescerende pærens evne til å avgi lys ; ingen andre elementer har vist seg like effektive. Like effektiv som den er til å aktivere hvit lys , derimot, kvikksølv -noen ganger kalt kvikksølv - er også svært giftig. Det er spesielt skadelig til hjernen til både fostre og barn.

På denne måten, kan kvikksølvet i en lyspære skade deg?

Selv om kvikksølv er et giftig forurensende stoff, kvikksølv eksponeringer fra ødelagte CFL-er er det ikke sannsynlig skade deg og din familie. Dette er fordi CFL-er inneholder relativt små mengder kvikksølv -EPA anslår denne mengden til å være 4-5 milligram (mg) i en typisk CFL.

Spørsmålet er deretter: er det nok kvikksølv i en CFL til å være skadelig? Kompakt fluorescerende lyspærer ( CFL-er ) bruker dramatisk mindre energi enn glødepærer og reduserer klimagassutslipp. Men de inneholder også kvikksølv - a farlig giftstoff. De mengde av kvikksølv i en CFL er veldig liten, bare 4-5 milligram.

På samme måte kan du spørre, hvilke lyspærer som inneholder kvikksølv?

Lysrør , kompakt fluorescerende , bakteriedrepende, blacklight, metallhalogen og andre HID lyspærer inneholder alle kvikksølvforbindelser.

Er det farlig å knekke en lyspære?

Imidlertid fordi fluorescerende pærer inneholder kvikksølv, når det er fluorescerende pære går i stykker, skal det håndteres som farlig avfall. Knust fluorescerende pærer kan være en helsefare hvis det ikke ryddes opp på riktig måte.

Anbefalt: