Hvorfor får folk plutselig laktoseintoleranse?
Hvorfor får folk plutselig laktoseintoleranse?

Video: Hvorfor får folk plutselig laktoseintoleranse?

Video: Hvorfor får folk plutselig laktoseintoleranse?
Video: Melk og laktoseintoleranse 2024, Juli
Anonim

SVAR: Laktoseintoleranse er ikke en sann allergi, og det kan utvikle seg i alle aldre. I noen mennesker , laktoseintoleranse kan utløses av en annen medisinsk tilstand, for eksempel Crohns sykdom. I mennesker med laktoseintoleranse , et bestemt enzym, kalt laktase , er mangler fra kroppen.

Deretter kan man også spørre seg hva som forårsaker laktoseintoleranse senere i livet?

Kroppen lager laktase når den blir bedt om å gjøre det av LCT-genet, og over tid kan det genet bli mindre aktivt. Resultatet er laktoseintoleranse , som kan begynne etter 2 år, men kanskje ikke manifesterer seg før ungdomsårene eller til og med voksen alder, sier Dr. Grand.

Spørsmålet er deretter, hvordan vet du at du er laktoseintolerant? Tegnene på laktoseintoleranse oppstår vanligvis innen 2 timer etter inntak av melkebaserte produkter.

  1. Oppblåsthet i magen, smerter eller kramper.
  2. Borborygmi (buldrende eller gurglende lyder i magen)
  3. Diaré.
  4. Flatulens, eller gass.
  5. Kvalme, som kan være ledsaget av oppkast.

På denne måten kan laktoseintoleranse forsvinne?

IBS symptomer kan komme og gå , men det er en tilstand du vil ha resten av livet. Det finnes ingen kur mot det. Det finnes heller ingen kur mot laktoseintoleranse , men det hjelper vanligvis å unngå melk, ost og annet meieri matvarer.

Hva skjer hvis du er laktoseintolerant og fortsetter å spise meieriprodukter?

Folk med laktoseintoleranse ikke er i stand til å fordøye sukkeret fullt ut ( laktose ) i melk. Som et resultat, de har diaré, gass og oppblåsthet etterpå spiser eller drikker meieri Produkter. Tilstanden, som også kalles laktose malabsorpsjon, er vanligvis ufarlig, men dens symptomer kan være ubehagelig.

Anbefalt: