Innholdsfortegnelse:

Kan jeg få blodpropp i armen?
Kan jeg få blodpropp i armen?

Video: Kan jeg få blodpropp i armen?

Video: Kan jeg få blodpropp i armen?
Video: Venøs blodpropp - den ukjente folkesykdommen 2024, Juli
Anonim

Hvis du få en blodpropp i vener dypt inne din kroppen, kalles det dyp vene trombose ( DVT ). DVT forekommer vanligvis i vener av de ben, men det kan utvikle seg i dine armer også. Når det skjer i armene , det heter DVT av de øvre ekstremiteter ( DVT -UE).

Også å vite er, er blodpropp i armen farlig?

Blodpropp kan dannes i vener i hele kroppen, inkludert de i væpne . Disse blodpropper kan være farlig hvis de løsner og reiser til andre deler av kroppen, så rask behandling er viktig. Imidlertid, når en koagulere oppstår i venene, kan det være skadelig.

På samme måte kan du få en blodpropp i armen fra en IV? Overfladisk tromboflebitt er en betennelse i en vene like nedenfor de overflaten av de hud, som skyldes et blodpropp . Denne tilstanden kan oppstå etter nylig bruk av en IV linje, eller etter traumer til de blodåre. Noen symptomer kan inkluderer smerte og ømhet sammen de vene og herding og føles ledningsaktig.

Følgelig, hvor lang tid tar det å løse opp en blodpropp i armen?

EN DVT eller lungeemboli kan ta uker eller måneder helt løse opp . Til og med en overflate koagulere , hvilken er et veldig lite problem, kan ta uker igjen. Hvis du har en DVT eller lungeemboli, får du vanligvis mer og mer lindring som koagulere blir mindre.

Hva er symptomene på en blodpropp i hånden?

Blodpropp i hånden kan forårsake:

  • Fargeforandringer - fingrene kan bli bleke, røde eller blå i fargen.
  • Hender eller fingre kan føles kalde ved berøring.
  • Plutselig smerte eller en prikkende eller brennende følelse.
  • Smerter som oppstår i ro.
  • Smerter som blir verre når hendene er kalde eller i perioder med følelsesmessig stress.

Anbefalt: