Kan Z -koder oppføres som en hovedkodesquizlet?
Kan Z -koder oppføres som en hovedkodesquizlet?

Video: Kan Z -koder oppføres som en hovedkodesquizlet?

Video: Kan Z -koder oppføres som en hovedkodesquizlet?
Video: I DET FORBANDEDE HUS AFSLØREDE SPØGELSEN, HVAD DER VAR SKET MED HAM 2024, Juli
Anonim

Kan Z -koder oppføres som primære koder ? Ja; de kan være sekvensert som hoved og sekundær koder.

Ved siden av dette, kan Z-koder være oppført som en primær kode?

Z -koder er til bruk i alle helsetjenester. Z -koder kan brukes som enten en første- oppført (hoveddiagnose kode i innleggelse) eller sekundær kode , avhengig av omstendighetene under møtet. Sikker Z -koder kan bare brukes som første- oppført eller hoveddiagnose.

Under hvilke omstendigheter vil en ekstern årsakskode rapporteres på samme måte? Eksterne årsakskoder er vant til rapportere skader, forgiftninger og annet eksterne årsaker . (De er også gyldige for sykdommer som har en utvendig kilde og helsemessige forhold som et hjerteinfarkt som oppstod under trening.)

På samme måte kan man spørre, hvilken Z-kode kan bare rapporteres som en første oppført kode?

Sikker Z-koder kan bare rapporteres som rektor/ først oppført diagnose. Eks: Z03. -, Møte for medisinsk observasjon for mistenkte sykdommer og tilstander utelukket; Z34. -, Møte for tilsyn med normal graviditet.

Hvilken type brudd anses som traumatisk?

Et traumatisk brudd er forårsaket av en slags ulykke, fall eller annen form for kraft. For eksempel kan et traumatisk brudd oppstå under en bilulykke eller når en person blir truffet med en tung gjenstand. Et patologisk brudd er en brukket ben forårsaket av sykdom, som osteoporose eller kreft.

Anbefalt: