Hvorfor er galle viktig i fettfordøyelsen?
Hvorfor er galle viktig i fettfordøyelsen?

Video: Hvorfor er galle viktig i fettfordøyelsen?

Video: Hvorfor er galle viktig i fettfordøyelsen?
Video: Hvorfor er det fedt at gå på højskole? 2024, Juni
Anonim

Siden galle øker opptaket av fett, det er en viktig del av absorpsjonen av fett -løselige stoffer, for eksempel vitaminene A, D, E og K. fordøyelsen funksjon, galle fungerer også som utskillelsesvei for bilirubin, et biprodukt av røde blodceller som resirkuleres av leveren.

På denne måten, hva er hensikten med galle i fettfordøyelsen?

Galle inneholder galle syrer, som er kritiske for fordøyelse og absorpsjon av fett og fett -løselige vitaminer i tynntarmen. Mange avfallsprodukter, inkludert bilirubin, elimineres fra kroppen ved sekresjon galle og eliminering i avføring.

For det andre, hva er gallejuice og dens funksjon? Galle bidrar til å emulger fett Det gjør også den sure maten som kommer fra magen alkalisk, for å muliggjøre virkningen av bukspyttkjertelenzymer.

På samme måte, hvor syntetiseres galle Hvordan spiller det en rolle i fettfordøyelsen?

Galle , også kalt galle, grønn gul sekresjon som produseres i leveren og sendes til galleblæren for konsentrasjon, lagring eller transport inn i den første delen av den tynne tarmen, tolvfingertarmen. Det er funksjon er å hjelpe til med fordøyelse av fett i tolvfingertarmen.

Hvordan påvirker kolesterol fordøyelsen og gallesyrene?

Gallsyrer har lenge vært kjent for å lette fordøyelse og absorpsjon av lipider i tynntarmen samt regulere kolesterol homeostase (1, 2). I løpet av det siste tiåret har det imidlertid blitt klart at gallesyrer ikke bare fordøyelsen vaskemidler og den primære styringen kolesterol katabolisme.

Anbefalt: