Hva er forskjellen mellom positiv og negativ tilbakemelding homeostase?
Hva er forskjellen mellom positiv og negativ tilbakemelding homeostase?

Video: Hva er forskjellen mellom positiv og negativ tilbakemelding homeostase?

Video: Hva er forskjellen mellom positiv og negativ tilbakemelding homeostase?
Video: Homeostasis and Negative/Positive Feedback 2024, Kan
Anonim

Med positive tilbakemeldinger , øker effektoren stimulansen som fører til at mer av effektoren produseres. Med negativ tilbakemelding , effektoren reduserer stimulansen og får produksjonen av produktet til å stoppe. Negativ tilbakemelding systemene er designet for å vedlikeholde homeostase.

Med tanke på dette, hva er forskjellen mellom positiv og negativ tilbakemelding?

Nøkkelen forskjell på positiv og negativ tilbakemelding er deres svar på endring: positive tilbakemeldinger forsterker endring mens negativ tilbakemelding reduserer endring. Dette betyr at positive tilbakemeldinger vil resultere i mer av et produkt: flere epler, flere sammentrekninger eller flere blodplater som koagulerer.

I tillegg, hva er et eksempel på en positiv tilbakemelding? En god eksempel på en positiv tilbakemelding systemet er barnefødsel. Under fødselen frigjøres et hormon kalt oksytocin som forsterker og fremskynder sammentrekningene. En annen god eksempel på en positiv tilbakemelding mekanismen er blodpropp.

Dessuten, hva menes med negativ tilbakemelding i homeostase?

Negativ tilbakemelding er en reaksjon som forårsaker nedsatt funksjon. Det oppstår som svar på en slags stimulans. Ofte fører det til at produksjonen til et system blir redusert; så tilbakemelding har en tendens til å stabilisere systemet. Dette kan refereres til som homeostatis, som i biologi, eller likevekt, som i mekanikk.

Hvorfor er det bedre å bruke negativ tilbakemelding for å opprettholde homeostase?

I homeostase de kropp har et målsettpunkt som den prøver å nå vedlikeholde , med bruk av negativ tilbakemelding sløyfe kropp streber etter å stabilisere det indre miljøet ved å regulere temperaturen på kropp . Derfor mennesker bruk de negativ tilbakemelding løkke til vedlikeholde konstanten kropp temperatur på ca. 37°C.

Anbefalt: