Hvor er Soleal -linjen?
Hvor er Soleal -linjen?

Video: Hvor er Soleal -linjen?

Video: Hvor er Soleal -linjen?
Video: АФИНЫ, Греция. Здесь есть не только Парфенон! Большой выпуск. 2024, Juli
Anonim

Tibias bakre overflate presenterer på den øvre delen en fremtredende ås, sålelinje (popliteal linje i eldre tekster), som strekker seg skrått nedover fra den bakre delen av leddfasetten for fibulaen til medialgrensen, i krysset mellom dens øvre og midtre tredjedel.

Spørsmålet er også, hva er Soleal -linjen?

De sålelinje er en skråstilt linje synlig på den bakre overflaten av tibia. Popliteus -muskelen setter inn over soleal linje . Tre andre muskler i den bakre delen av benet har sin opprinnelse, eller en del av deres opprinnelse fra soleal linje : Soleus. Flexor digitorum longus.

På samme måte, hva fester seg til fibulært hode? Biceps femoris senen legger ved til fibulært hode . Fibularis longus og fibularis brevis sener feste til siden fibula . Fibularis tertius (FT) er en liten muskel i den fremre delen av benet som settes inn på den fremre overflaten av den distale fibula.

Folk spør også, hva er opprinnelsen og innsettingen av soleus?

Den er i stand til å utøve kraftige krefter på ankelleddet. Den ligger på baksiden av underbenet og har sin opprinnelse i det bakre (bakre) aspektet av det fibulære hodet og medialgrensen til tibialskaftet. De soleus muskel danner akillessenen når den settes inn i gastrocnemius aponeurosis.

Hvor er tibiaens fremre kam?

De fremre kam eller grensen, den mest fremtredende av de tre, begynner ovenfor ved tuberositeten og ender nedenfor ved fremre margen av medial malleolus. Den er buktende og fremtredende i de øvre to tredjedeler av utstrekningen, men glatt og avrundet under; det gir feste til den dype fascien i benet.

Anbefalt: