Innholdsfortegnelse:

Er aldersregresjon en psykisk lidelse?
Er aldersregresjon en psykisk lidelse?

Video: Er aldersregresjon en psykisk lidelse?

Video: Er aldersregresjon en psykisk lidelse?
Video: Psykiske lidelser/schizofreni 2024, September
Anonim

Aldersregresjon kan være et symptom på a mental helsetilstand, som dissosiativ identitet lidelse eller PTSD. Aldersregresjon kan også brukes som en terapeutisk teknikk, selv om det er en kontroversiell praksis. EN mental helsepersonell kan hjelpe deg tilbake til en tid i livet ditt da du ble misbrukt eller opplevd traumer.

Hva forårsaker aldersregresjon når vi holder dette for øye?

Regresjon er typisk i normal barndom, og det kan det være forårsaket ved stress, av frustrasjon eller av en traumatisk hendelse. Regresjon hos voksne kan oppstå når som helst alder ; det innebærer å trekke seg tilbake til et tidligere utviklingsstadium (emosjonelt, sosialt eller atferdsmessig). Usikkerhet, frykt og sinne kan årsaken en voksen til regress.

Hva er også regresjon i mental helse? Regresjon (Tysk: Regresjon ), ifølge psykoanalytiker Sigmund Freud, er en forsvarsmekanisme som fører til midlertidig eller langsiktig reversering av egoet til et tidligere utviklingstrinn i stedet for å håndtere uakseptable impulser på en mer adaptiv måte.

På samme måte kan man spørre seg, hvilken psykisk lidelse får deg til å oppføre deg som et barn?

Faktisk lidelse pålagt seg selv, tidligere Munchausen syndrom, er en type mentalt syk der en person gjentatte ganger fungerer som om han eller hun har en fysisk eller sinnslidelse når han eller hun i sannhet har forårsaket symptomene. Munchausen syndrom er en mentalt syk forbundet med alvorlige følelsesmessige vansker.

Hvordan stopper du en regresjon?

Trinn å ta

  1. Legg merke til hvordan du puster og ta lange, dype, sakte åndedrag fra membranen.
  2. Legg merke til hvor føttene dine er: på bakken.
  3. Stopp og spør deg selv hvordan du har det.
  4. Spør deg selv hvor gammel du føler deg.
  5. Prøv å forestille deg det unge selvet mentalt og snakk med ham/henne.

Anbefalt: