Er ryggraden lateral til skulderen?
Er ryggraden lateral til skulderen?

Video: Er ryggraden lateral til skulderen?

Video: Er ryggraden lateral til skulderen?
Video: Palpation of the Shoulder Region - Part 2 - Clinical Examination 2024, Juli
Anonim

De skulder bladet er på den fremre/bakre siden av kroppen. c. Hånden er distal/proksimal til albuen. De skuldre er medial/ lateralt til ryggrad.

Her er skulderen lateralt for brystbenet?

I den anatomiske posisjonen er radius lateralt til ulna. Et enklere eksempel er "tommelen" er lateralt til "pinky". Medial - Nærmere midtlinjen; på innsiden. De brystbenet (brystplaten) er medial til kravebenet ( skulder bein).

Videre, er armene sideveis til midtlinjen? Medial og lateralt : Medial refererer til å være mot midtlinje av kroppen eller medianplanet, som deler kroppen fra topp til tå i to halvdeler, venstre og høyre. Så våpen er lateralt til torso mens torso er medial til våpen.

På samme måte spørs det: er skulderen lateral til nakken?

De nakke er medial til skulder . Lateral : Lenger fra midtlinjen. Med andre ord, nærmere skulder eller hoften. Albuen er proksimal til håndleddet.

Er ørene laterale eller bilaterale?

Medial: vedrører den imaginære midtlinjen som deler kroppen i like høyre og venstre halvdel (nesen er medial mot øynene). vs. Lateral : betyr å uttrykke siden med hensyn til den imaginære midtlinjen (den ører er lateralt til øynene). Ipsilateral: samme side (milten og nedadgående tykktarm er ipsilaterale).

Anbefalt: