Er CLL og SLL det samme?
Er CLL og SLL det samme?

Video: Er CLL og SLL det samme?

Video: Er CLL og SLL det samme?
Video: Ace of Base - All That She Wants (Official Music Video) 2024, Juli
Anonim

Kronisk lymfatisk leukemi ( CLL ) og små lymfocytisk lymfom ( SLL ) er samme sykdom, men i CLL kreftceller finnes hovedsakelig i blod og beinmarg. I SLL kreftceller finnes hovedsakelig i lymfeknuter. Kronisk lymfatisk leukemi /liten lymfatisk lymfom er en type non-Hodgkin-lymfom.

Også å vite er, kan du ha både CLL og SLL?

CLL og SLL er den samme sykdommen, og det riktige navnet i henhold til lærebøkene er CLL / SLL . Den eneste forskjellen mellom de to er stedet der kreften først og fremst oppstår. Historisk sett, når lymfocyttallet er over 5000, blir sykdommen referert til som CLL , ellers heter det SLL.

Ved siden av ovenfor, hva er sll i medisinske termer? Lite lymfocytisk lymfom ( SLL ) er en kreft i immunsystemet. Det påvirker infeksjonsbekjempende hvite blodceller kalt B-celler. SLL er en type non-Hodgkin lymfom, sammen med kronisk lymfatisk leukemi (CLL).

I tillegg, hva forårsaker CLL SLL?

Legene er ikke sikre på hva som starter prosessen forårsaker kronisk lymfatisk leukemi . Det som er kjent er at noe skjer med årsaken en genetisk mutasjon i DNA fra blodproduserende celler. Denne mutasjonen årsaker blodcellene for å produsere unormale, ineffektive lymfocytter.

Er B-celle lymfom det samme som CLL?

De vokser sakte, og du behandler dem samme vei. Den eneste forskjellen er hvor disse kreftformene starter: CLL er i blod og benmarg. SLL er hovedsakelig i lymfeknuter.

Anbefalt: