Hva er den større sekken?
Hva er den større sekken?

Video: Hva er den større sekken?

Video: Hva er den større sekken?
Video: Shafqat på gata! Hva er respekt? 2024, Juli
Anonim

I menneskelig anatomi er større sekk , også kjent som det generelle hulrommet (i magen) eller bukhinnen i bukhulen, er hulrommet i magen som er inne i bukhinnen, men utenfor det mindre sekk.

Rett og slett, hvordan får du tilgang til den mindre sekken?

De mindre sekk kan legges inn kirurgisk ved å trenge inn i (1) mindre omentum , (2) jo større omentum mellom magen og den tverrgående tykktarmen, eller (3) den sammenvoksede større omentum og tverrgående mesocolon (se fig.

Foruten ovenfor, hva er den større og mindre sekken? Peritonealhulen kan deles inn i større og mindre peritoneale sekker. De større sekk omfatter størstedelen av peritonealhulen. De mindre sekk (også kjent som omental bursa) er mindre og ligger bak magen og mindre omentum.

Herav, hva er peritoneal sekken?

De peritonealhulen er et ekte mellomrom mellom parietal bukhinnen (de bukhinnen som omgir bukveggen) og visceral bukhinnen (de bukhinnen som omgir de indre organene).

Hva er større omentum?

De større omentum (også den store omentum , omentum majus, gastrokolisk omentum , epiploon, eller, spesielt hos dyr, caul) er en stor forkle-lignende fold av visceral bukhinne som henger ned fra magen.

Anbefalt: