Hvem kan saksøkes for medisinsk feilbehandling?
Hvem kan saksøkes for medisinsk feilbehandling?

Video: Hvem kan saksøkes for medisinsk feilbehandling?

Video: Hvem kan saksøkes for medisinsk feilbehandling?
Video: Om en sakkyndig lege - kan de gi en riktig vurdering når de ikke møter pasienten? 2024, Juli
Anonim

Hvis du led målbar skade fra en lege medisinsk uaktsomhet , deg kan sende inn et krav eller rettssak til feilbehandling . For eksempel, hvis en lege ikke klarer å diagnostisere en medisinsk betingelse som en annen fornuftig lege ville ha identifisert, kunne pasienten arkivere en rettssak og be om økonomisk og ikke-økonomisk skade.

Hvem kan da gjøre seg skyldig i feilbehandling?

For å gjøre dette må fire juridiske elementer bevises: (1) en profesjonell plikt til pasienten; (2) brudd på slik plikt; (3) skade forårsaket av bruddet; og (4) resulterende skader. Dette inkluderer å gjøre ingenting når de burde ha gjort noe. Dette kan anses som en unnlatelse eller uaktsomhet.

Vet også, bør pasienter kunne saksøke hvis det er en medisinsk feil? Hvis lege feil forekommer men der er ikke et brudd på en standard for omsorg, har du kanskje ikke et sterkt krav. Hvis derimot, lege feil oppstår og der er et brudd på en standard for omsorg, da feilbehandling kan ha skjedd.

Spørsmålet er også: har vi noen juridisk beskyttelse mot en lege som begår feilbehandling?

I de fleste stater i dag, leger og sykehus er beskyttet av lovlig begrensninger, kalt "caps", på mengden av skader og advokatkostnader som kan bli tildelt i feilbehandling dresser. Også de fleste stater ha en frist på to år for innlevering feilbehandling handlinger, med mindre ekstraordinære omstendigheter påvirker saken.

Hva er de 4 D -ene for medisinsk uaktsomhet?

De fire Ds av medisinsk feilbehandling er plikt, forsømmelse ( forsømmelse eller avvik fra standard for omsorg), skader og direkte årsak. Hver av disse fire elementer må bevises å ha vært tilstede, basert på en overvekt av bevisene, for feilbehandling å bli funnet.

Anbefalt: