Hva var de vanligste sykdommene i middelalderen?
Hva var de vanligste sykdommene i middelalderen?

Video: Hva var de vanligste sykdommene i middelalderen?

Video: Hva var de vanligste sykdommene i middelalderen?
Video: Norsk middelalder - 1/3 - Oversikt 2024, Juli
Anonim

Vanlige sykdommer var dysenteri , malaria, difteri, influensa, tyfus , kopper og spedalskhet. De fleste av disse er nå sjeldne i Storbritannia, men noen sykdommer, som kreft og hjertesykdommer, er mer vanlig i moderne tid enn de var i middelalderen.

Hva tenkte folk i middelalderen på grunn av dette, forårsaket sykdom?

Middelalder leger gjorde har ikke peiling på hva forårsaket sykdom . De fleste leger trodde fremdeles på den greske teorien fra Galen, en lege under Romerriket, om at du ble syk da "Fire humor" - slim, svart galle, gul galle, blod - ble ubalansert.

På samme måte, hvordan ble sykdommer behandlet i middelalderen? En av de viktigste måtene å håndtere sykdom i Middelalderen var ved bønn. Tradisjonelle metoder for behandling av sykdom som blodutslipp, rensing med avføringsmidler, endring av dietten til pasienten, urtemedisiner etc., var helt ineffektiv mot sykdom.

På samme måte kan du spørre, hva var de viktigste epidemiene i middelalderen?

Sykdommer i epidemi proporsjoner inkluderte spedalskhet, byllepest, kopper, tuberkulose, skabb, erysipelas, miltbrann, trakom, svette sykdom og dansemani (se infeksjon).

Hva var en av de mest fryktede sykdommene på 1300 -tallet?

Svartedød. Svartedauden var en av de mest fryktede sykdommene på 1300-tallet . Det var en type pest som ble spredt via bitt av infiserte rottelopper. Navnet Black Death kom fra de hovne buboene (kjertlene) i offerets nakke, armhuler og indre lår som ble svarte da de ble fylt med blod.

Anbefalt: