Hvordan ser en skjelettmuskel ut?
Hvordan ser en skjelettmuskel ut?

Video: Hvordan ser en skjelettmuskel ut?

Video: Hvordan ser en skjelettmuskel ut?
Video: What muscles look like down the microscope (skeletal, heart and smooth) 2024, Juli
Anonim

Lik hjerte muskel , derimot, skjelettmuskulatur er striatert; dens lange, tynne, flerkjernede fibre er krysset med et regelmessig mønster av fine røde og hvite linjer, noe som gir muskel et særegent utseende. Skjelettmuskulatur fibre er bundet sammen av bindevev og kommuniserer med nerver og blodårer.

Bare så, hvordan ser skjelettmuskelceller ut?

Skjelettmuskulatur fibre er sylindrisk, flerkjernet, tverrstripet og under frivillig kontroll. Glatt muskelceller er spindel formet , har en enkelt, sentralt plassert kjerne, og mangler striper. De er kalles ufrivillig muskler.

I tillegg, hva er skjelettmuskler? Skjelettmuskulatur . Mest skjelettmuskulatur er festet til bein med bunter av kollagenfibre kjent som sener. EN skjelettmuskulatur refererer til flere bunter (fascicles) av celler som er forbundet sammen kalt muskel fibre. Fibrene og muskler er omgitt av bindevevslag som kalles fasciae.

Bare så, hvordan identifiserer du skjelettmuskulatur?

Skjelettmuskulatur finnes festet til bein. Den består av lange multinucleate fibre. Fibrene løper i hele lengden av muskel de kommer fra og er derfor vanligvis for lange til å ha endene synlige når de sees under mikroskopet. Fibrene er relativt brede og veldig lange, men uforgrenede.

Er skjelettmuskelen frivillig eller ufrivillig?

Muskeltyper: Hjerte- og skjelettmuskulatur er begge deler striert i utseende, mens glatt muskel er ikke. Både hjerte- og glatt muskel er ufrivillige mens skjelettmuskulaturen er frivillig.

Anbefalt: