Hva betyr demodex?
Hva betyr demodex?

Video: Hva betyr demodex?

Video: Hva betyr demodex?
Video: Demodex Dies / Смерть Демодекса 2024, September
Anonim

Medisinsk Definisjon av demodex

1 med store bokstaver: en slekt (sammenhengende med en familie Demodicidae) av minutter langstrakte sylindriske midd med beina sterkt redusert som lever i hårsekkene, spesielt om ansiktet til mennesker og forskjellige pelsdyr og i sistnevnte forårsaker ofte demodektisk skabb.

På samme måte spør folk, hvor kommer Demodex -middene fra?

To arter av Demodex finnes i mennesker . Demodex folliculorum lever i hårsekker, først og fremst i ansiktet, så vel som i meibomiske kjertler i øyelokkene; Demodex brevis lever i hudens talgkjertler.

I tillegg, hvordan behandler du demodexmidd? En lege kan anbefale behandling med kremer som crotamiton eller permetrin. Dette er aktuelle insektmidler som kan drepe midd og dermed redusere antallet. Legen kan også foreskrive lokal eller oral metronidazol, som er et antibiotikum medisiner.

På samme måte spørs det, hvordan vet du om du har demodexmidd?

En lege kan diagnostisere demodikose med biopsi. Dette innebærer å ta en liten hudprøve og kontrollere den under et mikroskop. Legen vil spør også om symptomer og se etter andre tegn på midd , for eksempel skjellende hud.

Er Demodex skadelig?

Demodex folliculorum er en mikroskopisk midd som bare kan overleve på huden til mennesker. Vanligvis forårsaker middene ingen skade, og regnes derfor som et eksempel på kommensalisme fremfor parasittisme. Hvis D. folliculorum forårsaker sykdom, er dette kjent som demodikose.

Anbefalt: