Hva er førstehjelpsbehandlingen for sjokk?
Hva er førstehjelpsbehandlingen for sjokk?

Video: Hva er førstehjelpsbehandlingen for sjokk?

Video: Hva er førstehjelpsbehandlingen for sjokk?
Video: Førstehjelp og Qmed 2024, Juli
Anonim

Legg ned personen hvis det er mulig

Hev personens føtter omtrent 12 tommer med mindre hode, nakke eller rygg er skadet eller du mistenker brukne hofte- eller benbein. Ikke løft personens hode. Snu personen på siden hvis han eller hun kaster opp eller bløder fra munnen.

Hvordan behandles sjokk på denne måten?

Hypovolemisk sjokk behandles med væske (saltvann) i mindre tilfeller, og blodoverføringer i alvorlige tilfeller. Nevrogen sjokk er det vanskeligste å behandle siden ryggmargsskade ofte er irreversibel. Immobilisering, antiinflammatoriske midler som steroider og kirurgi er det viktigste behandlinger.

Deretter er spørsmålet, hva er de 4 typene sjokk? Det kan deles inn i fire hovedtyper basert på den underliggende årsaken: hypovolemisk , distribuerende , kardiogen , og obstruktiv.

Hva er det som går i sjokk på denne måten?

Sjokk er en livstruende tilstand som oppstår når kroppen ikke er det får nok blodstrøm. Mangel på blodstrøm betyr at cellene og organene ikke får nok oksygen og næringsstoffer til å fungere skikkelig. Mange organer kan bli skadet som et resultat. Så mange 1 av 5 mennesker som lider sjokk vil dø av det.

Bør du gi vann til en person i sjokk?

Ikke gi de person noe å drikke, men. Noen i sjokk kan kaste opp alt som tas oralt, noe som kan føre til kvelning. Hvis person trenger væske, medisinske arbeidere kan fest en intravenøs slange. Hvis offeret kaster opp, snu på person forsiktig til en og sørg for at væsken kan tømmes fra munnen.

Anbefalt: