Hva forsyner den bakre circumflex humeral arterie?
Hva forsyner den bakre circumflex humeral arterie?

Video: Hva forsyner den bakre circumflex humeral arterie?

Video: Hva forsyner den bakre circumflex humeral arterie?
Video: Blood Supply Of The Proximal Humerus - Everything You Need To Know - Dr. Nabil Ebraheim 2024, Juli
Anonim

De posterior circumflex humeral arterie er plassert rundt skulderen og øvre bryst. Den forgrener seg fra aksillæren arterie , hvilken forsyninger oksygenrikt blod til armhulen, overarmen og brystkassen før den avvikler og blir en del av brachialen arterie.

Videre, hva leverer den fremre circumflex humerale arterien?

De anterior circumflex humeral arterie gir en del av blodet forsyning til glenohumeralleddet, teres major og minor, og deltoidmuskler. Den stigende grenen gir forsyning til hodet på humerus 1.

Dessuten, hvilken struktur følger posterior circumflex humeral arterie? Den slynger seg rundt kirurgisk hals på humerus og distribueres til deltoidmusklen og skulderleddet, anastomoserende med fremre humeral circumflex og dyp arterie i armen. Den forsyner musklene teres major, teres minor, deltamusklene og (bare med langt hode) triceps.

Angående dette, hva forsyner circumflex scapular arterie?

De circumflex scapular arterie oppstår som en bakre gren av subscapular arterie og forsyninger periosteale grener til sidegrensen av scapula . De distale sideelvene til circumflex scapular artery supply de skulderblad og parascapular hudpadler.

Hva forsyner profunda brachii arterien?

Muskler. Mens musklene i øvre ekstremitet mottar vaskulære forsyning fra mer enn en arterie , profunda brachii arterie hjelper til med å tilføre blod til deltoidmuskelen, triceps brachii muskel og anconeus muskel.

Anbefalt: