Hva betyr det hvis lymfocytter er høye?
Hva betyr det hvis lymfocytter er høye?

Video: Hva betyr det hvis lymfocytter er høye?

Video: Hva betyr det hvis lymfocytter er høye?
Video: Hva betyr det at en artikkel er vitenskapelig? 2024, Juli
Anonim

Høy lymfocytt blodnivåer indikerer at kroppen din har en infeksjon eller annen betennelsestilstand. Oftest, midlertidig høy lymfocytt telling er en normal effekt av at kroppens immunsystem fungerer. Noen ganger, lymfocytt nivåer er forhøyet på grunn av en alvorlig tilstand, som leukemi.

Folk spør også, hvordan behandler du høye lymfocytter?

Følg en sunn diettplan, få rikelig med hvile, og unngå bakterier når kroppen gjenoppretter den lymfocytt nivåer. Spis et næringsrikt kosthold for å føle deg bedre og mer energisk. Legen din eller ernæringsfysiologen kan hjelpe deg med å velge hele matvarer som passer for deg og er fullpakket med proteiner og helbredende mineraler og vitaminer.

Tilsvarende, hva er det normale området for lymfocytter i blod? De normal lymfocyttområde hos voksne er mellom 1 000 og 4 800 lymfocytter i 1 mikroliter (µL) av blod . Hos barn er normal rekkevidde er mellom 3 000 og 9 500 lymfocytter i 1 µL blod . Uvanlig høyt eller lavt lymfocytt teller kan være et tegn på sykdom.

Er derfor høye lymfocytter et tegn på kreft?

Du kan ha et høyere enn normalt lymfocytt telle, men få, om noen, symptomer . Det oppstår vanligvis etter en sykdom og er ufarlig og midlertidig. Men det kan representere noe mer alvorlig, for eksempel blod kreft eller en kronisk infeksjon.

Kan stress forårsake høye lymfocytter?

Understreke oppstår når livshendelser overgår dine evner til å takle. Den årsaker kroppen din for å produsere større nivåer av understreke hormon kortisol. I tillegg, understreke reduserer kroppens lymfocytter - de hvite blodcellene som hjelper til med å bekjempe infeksjon.

Anbefalt: