Hvor finner jeg Bicipital-sporet?
Hvor finner jeg Bicipital-sporet?

Video: Hvor finner jeg Bicipital-sporet?

Video: Hvor finner jeg Bicipital-sporet?
Video: Кораль. Жизнь лесотундры Вынгаяхи 2. 2024, Juli
Anonim

De bicipital rille (intertuberkulær spor , sulcus intertubercularis) er en dyp spor på humerus som skiller den større tuberkelen fra den mindre tuberkelen.

Folk spør også, hvilken struktur finnes i det intertuberkulære sporet?

De større og mindre tuberkler av humerus er skilt fra hverandre med en dyp spor , intertuberkulært spor (bicipital spor ), som fester den lange senen til Biceps brachii og overfører en gren av den fremre humeral circumflex arterie til skulderleddet.

I tillegg, hvordan palperer du biceps senen? Det proksimale sene av biceps er håndgripelig i bicipital -sporet mens den vekselvis roterer pasientens arm innover og utover. Den distale sene av biceps er følbar inne i den cubitale fossa mens den ber pasienten om å vekselvis pronere og supinere eller bøye og forlenge albueleddet.

På samme måte, hvilke muskler setter inn på det intertuberkulære sporet?

Den intertuberkulære sulcusen eller den bicipital sporet legger senen til langt hode av biceps som stammer fra supraglenoid tuberkel. Tre muskler er satt inn i området mellom den intertuberkulære sulcusen; pectoralis major til sin laterale leppe, teres major til medialleppen og latissimus dorsi til gulvet.

Hvor er deltoid tuberositet lokalisert?

(Deltoideus merket i midten til høyre.) I menneskelig anatomi er det deltoideus tuberositet er et grovt, trekantet område på den anterolaterale (forsiden) overflaten av midten av humerusen som deltoid muskelen fester seg.

Anbefalt: