Hvordan opprettholder kroppen balanse og likevekt?
Hvordan opprettholder kroppen balanse og likevekt?

Video: Hvordan opprettholder kroppen balanse og likevekt?

Video: Hvordan opprettholder kroppen balanse og likevekt?
Video: 5 Balanse , likevekt og styrketrening 2024, Juni
Anonim

Fysiologien til balansere : vestibulær funksjon. Det vestibulære systemet er det sensoriske apparatet i det indre øret som hjelper kroppen vedlikeholder dens holdning likevekt . Informasjonen fra vestibulærsystemet er også avgjørende for å koordinere posisjonen til hodet og øyets bevegelse.

Så, hvordan opprettholder kroppen balansen?

Det vestibulære systemet, området i det indre øret hvor tre halvsirkelformede kanaler konvergerer, jobber med det visuelle systemet for å holde objekter i fokus når hodet beveger seg. De balansere systemet fungerer med det visuelle og skjelettsystem (muskler og ledd og deres sensorer) til vedlikeholde orientering eller balansere.

På samme måte, hvilken del av kroppen kontrollerer balansen? Lillehjernen er en liten del av hjernen plassert på baksiden av hodet, der den møter ryggraden, som fungerer som kroppens bevegelse og balanse kontroll senter.

Med tanke på dette, hvordan opprettholder øret balansen?

De halvcirkelformede kanalene i det indre øre hjelpe deg med balansere . Denne bevegelsen av væsken beveger hårene i kanalene, og skaper nerveimpulser som beveger seg opp til hjernen din og lar den vite at hodet er av balansere . Du faller ikke om fordi hjernen din forteller musklene dine å støtte deg.

Hva er et eksempel på proprioception?

En oversikt over Proprosepsjon . Måten vi kan se at en arm er hevet over hodet vårt, selv når øynene våre er lukket, er en eksempel på propriosepsjon . Annen eksempler kan inkludere din evne til å føle overflaten du står på, selv når du ikke ser på overflaten.

Anbefalt: