Hvordan påvirker kaldt vær eldre?
Hvordan påvirker kaldt vær eldre?

Video: Hvordan påvirker kaldt vær eldre?

Video: Hvordan påvirker kaldt vær eldre?
Video: Как красить Седые Волосы! Окрашивание Седины! Уроки! 2024, Juli
Anonim

Ifølge American Heart Association, eldre som har kardiovaskulære forhold kan oppleve økte bivirkninger i kald . Fordi lavere temperaturer og vind kan redusere kroppsvarmen, har blodårene en tendens til å trekke seg sammen, noe som gjør det vanskeligere for oksygen å nå hele kroppen.

Hvilken temperatur er derfor for kald for eldre?

For en eldre person, en kroppstemperatur på 95°F eller lavere kan forårsake mange helseproblemer, for eksempel hjerteinfarkt, nyreproblemer, leverskade eller verre. Å være ute i kulden, eller til og med være i et veldig kaldt hus, kan føre til hypotermi.

Tilsvarende, hva er den ideelle romtemperaturen for en eldre person? I følge forskning er ideell romtemperatur for eldre mennesker er anslått til 36,10C. Noen temperatur mye varmere eller kaldere enn den gitte verdien kan påvirke dem negativt.

I denne forbindelse, hvorfor føler jeg kulden mer når jeg blir eldre?

Sirkulasjonen minker etter hvert som vi alder på grunn av at veggene i blodårene våre naturlig mister sin elastisitet. Når blod beveger seg langsommere gjennom kroppene våre, er ekstremitetene våre kaldere og bli kald raskere. En annen mulig årsak til føles kaldere som vi alder er det tynne fettlaget under huden vår som sparer varme.

Hvorfor føler jeg meg kald på 70 grader?

Når det er kaldt, trekker blodårene i huden og ekstremitetene seg sammen for å holde varmen konsentrert rundt vevet under, som er hvorfor dine hender og føtter vanligvis føler meg kald først. Når du er varm, skjer det motsatte. Omgivelsestemperatur er langt fra det eneste som påvirker denne prosessen. Strålevarme.

Anbefalt: