Hvilke forhold krever en ernæringssonde?
Hvilke forhold krever en ernæringssonde?

Video: Hvilke forhold krever en ernæringssonde?

Video: Hvilke forhold krever en ernæringssonde?
Video: Hvilke forhold påvirker kronekursen? 2024, Juli
Anonim

De mer vanlige tilstandene som nødvendiggjør ernæringsrør inkluderer prematuritet, manglende trives (eller underernæring ), nevrologiske og nevromuskulære lidelser, manglende evne til å svelge, anatomiske og postkirurgiske misdannelser i munn og spiserør, kreft , Sanfilippo syndrom og fordøyelsessykdommer.

Hvorfor skulle en person også trenge et fôringsrør?

Sondemating er en flytende matblanding gitt gjennom a rør når du ikke er i stand til å ta i deg nok næring til å dekke kroppens behov . For eksempel kan du trenger sondemating hvis: Du kan ikke svelge trygt fordi du har en sykdom eller skade som påvirker munnen eller halsen, for eksempel kreft eller slag.

På samme måte, hva inneholder en ernæringssonde? KNAGG Rør Plasseringskirurgi Du får en blanding av et smertestillende middel, et beroligende middel og et antibiotikum gjennom en liten rør inn i venen din. Legen din vil også gi deg et skudd av et bedøvelsesmiddel (et smertestillende middel) i den delen av kroppen din der ernæringsrør vil gå inn.

Herav, hvem trenger en ernæringssonde?

Fôringsrør er nyttig for mennesker som ikke klarer det mate seg selv som følge av en akutt sykdom eller operasjon, men som ellers har en rimelig sjanse til å bli frisk. 2? De er også nyttige for personer som midlertidig eller permanent ikke kan svelge, men som ellers har en normal eller nesten normal funksjon.

Hvorfor trenger et barn en ernæringssonde?

EN ernæringsrør brukes til spedbarn som gjøre ikke har styrke eller muskelkoordinasjon til å amme eller drikke fra en flaske. Det er andre grunner til at et spedbarn kan trenger et fôringsrør , inkludert: mangel på vektøkning eller uregelmessige vektøkningsmønstre. fravær eller svak sugeevne eller svelgefleks.

Anbefalt: