Innholdsfortegnelse:

Hvor er det mest sannsynlig at kragebenet brudd?
Hvor er det mest sannsynlig at kragebenet brudd?

Video: Hvor er det mest sannsynlig at kragebenet brudd?

Video: Hvor er det mest sannsynlig at kragebenet brudd?
Video: Egenkjærlighet, hvor god er du på det? 2024, Juli
Anonim

Kravbeinsbrudd er rimelig felles og forekommer hos mennesker i alle aldre. De fleste brudd forekomme i den midtre delen, eller skaftet, av beinet. Noen ganger vil beinet gå i stykker hvor den fester seg ved ribbeholderen eller skulderbladet.

Når det gjelder dette, hvorfor er kragebenet et av de vanligste beinbruddene?

På grunn av den kritiske plasseringen av kragebenet , enhver alvorlig kraft på skulderen, som å falle direkte på skulderen eller falle på en utstrakt arm, overfører kraft til kragebenet . Som et resultat vil krageben er en av de vanligste brukne beinene i kroppen.

For det andre, hvor er et distalt kravebenbrudd? Klinisk evaluering. Mest distale kravebenbrudd er et resultat av et fall på distal krageben eller et direkte slag mot det. Direkte støt oppstår ved akromion, vanligvis med armen i en addert stilling, og kraft overføres gjennom AC-leddet til CC-leddbåndene og distal krageben.

Følgelig, hvor vanlig er et kragebensbrudd?

Kravbeinsbrudd er de fleste felles hos barn og unge voksne, vanligvis hos personer yngre enn 25 år. Mest kravebenbrudd forekommer i mellomakselen og kan behandles nonoperatively. En fremtredende callus er felles hos barn, og foreldre kan kreve trygghet.

Hva er den raskeste måten å helbrede et brudd på kragebenet?

For å hjelpe til med å fremskynde helbredelsen, trenger du kanskje:

  1. En skinne eller skinne for å hindre at skulderen din beveger seg.
  2. En slynge for armen, som du kanskje kan bruke i noen dager.
  3. Antiinflammatoriske smertestillende midler, som ibuprofen, naproxen eller aspirin, som vil hjelpe mot smerter og hevelse.
  4. Bevegelses- og styrkeøvelser.

Anbefalt: