Hva forårsaker hjertebank?
Hva forårsaker hjertebank?

Video: Hva forårsaker hjertebank?

Video: Hva forårsaker hjertebank?
Video: When to Worry about Heart Palpitations l Podcast l Vejthani Hospital 2024, Juli
Anonim

Mesteparten av tiden er de det forårsaket av stress og angst, eller fordi du har hatt for mye koffein, nikotin eller alkohol. De kan også skje når du er gravid. I sjeldne tilfeller, hjertebank kan være et tegn på en mer alvorlig hjerte tilstand. Så hvis du har hjertebank , se legen din.

I forhold til dette, når bør jeg være bekymret for hjertebank?

Du bør ringe legen din hvis din hjertebank varer lenger enn noen få sekunder om gangen eller forekommer ofte.

Hvis en persons hjertebank er ledsaget av:

  1. Tap av bevissthet.
  2. Brystsmerter.
  3. Overkroppssmerter.
  4. Svimmelhet.
  5. Kortpustethet.
  6. Uvanlig svette.
  7. Kvalme.

Videre, er hjertebanken farlig? Stress, trening, medisiner eller sjelden en medisinsk tilstand kan utløse dem. Selv om hjertebank kan være bekymringsfullt, de er vanligvis ufarlige. I sjeldne tilfeller kan de være et symptom på en mer alvorlig hjerte tilstand, for eksempel uregelmessig hjerterytme (arytmi), som kan kreve behandling.

Akkurat så, hvordan føles en hjertebank?

EN hjertebank er den følelse at din hjerte har hoppet over et slag eller lagt til et ekstra slag. Det kan Føler som din hjerte raser, hamrer eller flagrer. Du kan bli altfor bevisst på hjerterytmen din. Mest hjertebank er ufarlige og løser seg av seg selv uten behandling.

Hvor lenge varer hjertebank?

Hjertebank er vanlige, og de ofte siste i noen sekunder. Tipsene ovenfor kan hjelpe til med å stoppe hjertebank og redusere forekomsten. Snakk med lege hvis følelsen varer lenger enn noen få sekunder.

Anbefalt: