Hva er cervikal lymfadenektomi?
Hva er cervikal lymfadenektomi?

Video: Hva er cervikal lymfadenektomi?

Video: Hva er cervikal lymfadenektomi?
Video: Level II-IV Select Neck Dissection 2024, Juli
Anonim

Lymfadenektomi er kirurgisk fjerning av en eller flere grupper av lymfeknuter. Det er to hovedmetoder som brukes for å behandle nakken: kirurgisk cervikal lymfadenektomi med eller uten postoperativ strålebehandling eller strålebehandling i forbindelse med cellegift.

Angående dette, hva er cervikal lymfadenopati?

Cervikal lymfadenopati refererer til lymfadenopati av cervikale lymfeknuter (kjertlene i nakke ). På samme måte refererer begrepet lymfadenitt til betennelse i en lymfeknute , men ofte brukes det som et synonym for lymfadenopati . Cervikal lymfadenopati er et tegn eller et symptom, ikke en diagnose.

For det andre, hva er lymfadenektomiprosedyre? Lymfadenektomi , også kalt lymfeknutedisseksjon , er en kirurgisk fremgangsmåte der lymfekjertler fjernes fra kroppen og undersøkes for tilstedeværelse av kreftceller.

For det andre, hva skjer når lymfeknuter fjernes fra nakken?

Når du skal opereres fjerne lymfeknuter fra din nakke , risikerer du å få hevelse. Dette kalles lymfødem og skjer i din nakke eller ansikt. Lymfødem i hodet eller nakke området kan også forårsake symptomer inne i munnen og halsen. har hevelse i hodet eller nakke område.

Er nakkedisseksjon en større operasjon?

Hals disseksjon er en stor operasjon gjort for å fjerne lymfeknuter som inneholder kreft. Det gjøres på sykehuset. Før kirurgi , vil du få generell anestesi. Dette gjør at du sover og ikke klarer å føle smerte.

Anbefalt: