Hva er et eksempel på en somatoform lidelse?
Hva er et eksempel på en somatoform lidelse?

Video: Hva er et eksempel på en somatoform lidelse?

Video: Hva er et eksempel på en somatoform lidelse?
Video: Somatoform Disorders 2024, Juli
Anonim

De somatoforme lidelser er en gruppe psykiatriske lidelser som forårsaker uforklarlig fysisk symptomer . De inkluderer somatiseringsforstyrrelse , udifferensiert somatoform lidelse , hypokondriase, konvertering lidelse , smerte lidelse , kroppsdysmorf lidelse , og somatoform lidelse ikke ellers spesifisert.

Tilsvarende, hva er en somatoform lidelse?

De somatoform lidelser er en gruppe psykologiske lidelser der en pasient opplever fysisk symptomer som er uforenlige med eller ikke kan forklares fullt ut av en underliggende generell medisinsk eller nevrologisk tilstand. De somatoforme lidelser representerer den alvorlige enden på et kontinuum av somatisk symptomer.

Hva er også to typer somatoforme lidelser? De somatoforme lidelsene

  • Somatiseringsforstyrrelse.
  • Udifferensiert somatoform lidelse.
  • Konverteringsforstyrrelse.
  • Smerteforstyrrelse.
  • Hypokondriase.
  • Kroppsdysmorfisk lidelse.
  • Somatoform lidelse ikke spesifisert på annen måte.

Foruten dette, hva er et eksempel på et somatisk symptom?

Somatisk symptom lidelse innebærer at en person har et betydelig fokus på fysisk symptomer , som smerte, svakhet eller kortpustethet, som resulterer i store plager og/eller funksjonsproblemer. Individet har overdrevne tanker, følelser og atferd knyttet til det fysiske symptomer.

Kan somatoform lidelse bli kurert?

Selv om det ikke er kjent kurere til somatoform lidelser , de kan bli administrert. Behandling fokuserer på å hjelpe personen som har lidelse å leve et så normalt liv som mulig. Selv med behandling kan han eller hun fortsatt ha smerter eller andre symptomer.

Anbefalt: