Hva heter albuen i anatomi?
Hva heter albuen i anatomi?

Video: Hva heter albuen i anatomi?

Video: Hva heter albuen i anatomi?
Video: БОЛИТ ПЛЕЧО 🔴 Дельтовидная мышца: анатомия, функции, триггерные точки, упражнения ⭐ SLAVYOGA 2024, Juli
Anonim

Albue anatomi . De albue er der de to beinene i underarmen - radius på tommelsiden av armen og ulnaen på pinky -fingersiden - møter beinet på overarmen - humerus. Den nedre enden av humerus blusser ut i to avrundede fremspring kalt epikondyler, hvor muskler fester seg.

Deretter kan man også spørre, hva kalles albuen?

Albue , spissen av: Den benete spissen av albue er kalt olecranon. Den er dannet av den nære enden av ulna, en av de to lange knoklene i underarmen (den andre er radius).

Man kan også spørre seg, hva består albuen av? De albue er et hengslet ledd består av tre bein, humerus, ulna og radius. Endene av beinene er dekket med brusk. Brusk har en gummiaktig konsistens som gjør at leddene kan gli lett mot hverandre og absorbere støt. Beina holdes sammen med leddbånd som danner leddkapslen.

Følgelig, hva er det anatomiske navnet på albueleddet?

Albueleddet er det synoviale hengselleddet mellom humerus i overarmen og radius og ulna i underarmen som gjør at underarmen og hånden kan beveges mot og bort fra kroppen.

Hva er funksjonen til albuen?

De albue ledd er en kompleks hengsleledd dannet mellom den distale enden av humerus i overarmen og de proksimale endene av ulna og radius i underarmen. De albue muliggjør bøyning og forlengelse av underarmen i forhold til overarmen, samt rotasjon av underarm og håndledd.

Anbefalt: