Hvordan er lytiske og lysogene infeksjoner forskjellige?
Hvordan er lytiske og lysogene infeksjoner forskjellige?

Video: Hvordan er lytiske og lysogene infeksjoner forskjellige?

Video: Hvordan er lytiske og lysogene infeksjoner forskjellige?
Video: Viral replication: lytic vs lysogenic | Cells | MCAT | Khan Academy 2024, Juli
Anonim

De forskjell mellom lysogen og lytiske sykluser er det, i lysogene sykluser , skjer spredningen av det virale DNA gjennom den vanlige prokaryote reproduksjonen, mens en lytisk syklus er mer umiddelbar ved at det resulterer i at mange kopier av viruset blir opprettet veldig raskt og cellen blir ødelagt.

Tilsvarende, hva er likhetene og forskjellene mellom den lytiske og lysogene syklusen?

1: Lytisk mot lysogen syklus : En temperert bakteriofag har begge deler lytiske og lysogene sykluser . I lytisk syklus , replikerer fagen og lyserer vertscellen. I lysogen syklus , er fag -DNA inkorporert i vertsgenomet, hvor det blir videreført til påfølgende generasjoner.

På samme måte, hva er en lytisk infeksjon? lytisk - infeksjon . Substantiv. (flertall lytiske infeksjoner ) den infeksjon av en bakterie av en bakteriofag med påfølgende produksjon av flere fagpartikler, og lysis av cellen.

Foruten ovenfor, hva er forskjellen mellom den lytiske syklusen og den lysogene syklusen quizlet?

I den lytiske syklusen , det virale genomet inkorporeres ikke i vertsgenomet. I den lysogene syklusen , det virale genomet inkorporeres i vertsgenomet og forblir der gjennom replikasjonen til lytisk syklus utløses.

Hva skjer ved en lysogen infeksjon?

I lysogen syklus, blir det virale DNA integrert i vertens DNA, men virale gener uttrykkes ikke. Profagen sendes videre til datterceller ved hver celledeling. Etter en tid forlater profagen det bakterielle DNA og går gjennom den lytiske syklusen, og skaper mer virus.

Anbefalt: