Innholdsfortegnelse:

Hva er to typer fysisk traume som kan skade ryggmargen?
Hva er to typer fysisk traume som kan skade ryggmargen?

Video: Hva er to typer fysisk traume som kan skade ryggmargen?

Video: Hva er to typer fysisk traume som kan skade ryggmargen?
Video: Det er vondt i nakken. Jeg kan ikke snu hodet. Levator scapulae muskel 2024, Juli
Anonim

Ryggmargsskader kan deles inn i to typer skade – komplett og ufullstendig: En komplett ryggmarg skade forårsaker permanent skade på området av ryggmargen som er berørt. Paraplegi eller tetraplegi er resultater av komplette ryggmargsskader.

På denne måten, hva er hovedårsakene til ryggmargsskader?

De vanligste årsakene til ryggmargsskader i USA er:

  • Motorulykker. Bil- og motorsykkelulykker er den viktigste årsaken til ryggmargsskader, og står for nesten halvparten av nye ryggmargsskader hvert år.
  • Faller.
  • Voldshandlinger.
  • Idretts- og fritidsskader.
  • Alkohol.
  • Sykdommer.

Ved siden av ovenfor, hvordan påvirker ryggmargsskader kroppen? An skade på de ryggrad kolonne kan føre til bein rundt ryggmargen til bryte og trykk mot ryggmarg , forårsaker skade til nerver. Skader til de ryggmarg og nerver kan skje uten skade til beinene. Det er gjennom disse nervene hjernen forteller det kroppen til bevege seg.

Man kan også spørre, hvilken sport har flest ryggmargsskader?

Idrettsaktivitetene som har størst risiko for katastrofale ryggradsskader er fotball, ishockey, bryting, dykking, stå på ski , snowboard, rugby og cheerleading. Aksiale kompresjonskrefter til toppen av hodet kan føre til livmorhalsbrudd og quadriplegi i enhver idrett.

Hva er store ryggskader?

Ryggskader skyldes skade, slitasje eller traume til bein, muskler eller andre vev i tilbake . Felles ryggskader inkluderer forstuinger og stammer, diskusprolaps og brudd på ryggvirvler. Korsryggen er ofte stedet for tilbake smerte.

Anbefalt: