Innholdsfortegnelse:

Hva forårsaker eksfoliativ keratolyse?
Hva forårsaker eksfoliativ keratolyse?

Video: Hva forårsaker eksfoliativ keratolyse?

Video: Hva forårsaker eksfoliativ keratolyse?
Video: Jan Ivar Røssberg: Hva virker for hvem og hvordan? Endringsmekanismer i samtaleterapi 2024, Juli
Anonim

Keratolysis exfoliativa vises normalt i varmt vær. På grunn av overdreven svette og friksjon, i for eksempel friidrettssko, hud kan begynne å eksfoliere. Andre faktorer som kan forårsake peeling er vaskemidler og løsemidler.

Derfor, hvordan bli kvitt eksfolierende keratolyse?

Aggressiv fuktighet er en av de viktigste behandlingene og er ofte den sikreste og mest effektive behandlingsmetoden. Keratolytiske kremer som inneholder urea, melkesyre, ammoniumlaktat eller salisylsyre ha vært den mest fordelaktige behandlingen for flertallet av pasientene.

I tillegg, hvilken mangel får huden til å skrelle på fingrene? Niacin mangel eller vitamin A -toksisitet Å få for lite eller for mye av visse vitaminer kan føre til at huden skreller. Pellagra er en tilstand som skyldes mangel på vitamin B-3 ( niacin ) i kosten. Det kan føre til dermatitt, samt diaré og til og med demens.

På samme måte spør folk hvordan Keratolysis Exfoliativa behandles?

Keratolyse exfoliativa er en selvbegrenset tilstand. Aktuelt behandling med en mykgjørende krem kan være nyttig for å håndtere tørrheten og for å fremskynde oppløsningen av skalering. Ofte inneholder kremen som brukes et keratolytisk middel, for eksempel a-hydroksysyre, salisylsyre, tretinoin eller urea.

Hvilke infeksjoner forårsaker hudskalling?

Betingelser som kan forårsake hudskalling inkluderer:

  • Allergiske reaksjoner.
  • Infeksjoner, inkludert noen typer stafylokokker og soppinfeksjoner.
  • Forstyrrelser i immunsystemet.
  • Kreft og kreftbehandling.
  • Genetisk sykdom, inkludert en sjelden hudlidelse som kalles acral peeling skin syndrom som forårsaker smertefri peeling av det øverste hudlaget.

Anbefalt: