Innholdsfortegnelse:

Hva er de viktigste aspektene ved gjenopprettingsmodellen?
Hva er de viktigste aspektene ved gjenopprettingsmodellen?

Video: Hva er de viktigste aspektene ved gjenopprettingsmodellen?

Video: Hva er de viktigste aspektene ved gjenopprettingsmodellen?
Video: Обзор и сравнение BSIDE ZT-Y2 и мультиметра BSIDE ZT-Y ну и мультиметр BSIDE ZT-X 2024, Juli
Anonim

10 grunnleggende komponenter for gjenoppretting

  • Selv -Retning. Enkeltpersoner bestemmer sin egen gjenopprettingsbane med autonomi, uavhengighet og kontroll over ressursene.
  • Individualisert og personsentrert.
  • Myndiggjøring.
  • Holistisk.
  • Ikke -Lineær.
  • Styrke-basert.
  • Peer Support.
  • Respekt .

I tillegg til dette, hva er prinsippene for utvinningsmodellen?

Styrkebaserte: Gjenoppretting bygger på folks styrker. Peer support: Gjensidig støtte spiller en uvurderlig rolle i utvinning. Respekt : Aksept og anerkjennelse fra samfunnet, lokalsamfunn, omsorgssystemer og forbrukere selv er avgjørende for utvinning.

I tillegg, hva er utvinningsmodellen for omsorg? Oversikt over Gjenoppretting Det er en styrkebasert tilnærming som ikke bare fokuserer på symptomer og som vektlegger motstandskraft og kontroll over livets utfordringer1, 2. Dette modell har som mål å hjelpe mennesker med psykiske problemer videre, sette nye mål og ta del i relasjoner og aktiviteter som er meningsfulle.

Rett og slett, hva er hovedfokuset i modellen for gjenoppretting av mental helse?

De utvinningsmodell har som mål å hjelpe mennesker med psykiske lidelser og nød for å se utover ren overlevelse og eksistens. [4, 5, 6] Det oppmuntrer dem til å gå videre og sette nye mål. Det støtter oppfatningen om at de skal fortsette med livet, gjøre ting og utvikle relasjoner som gir livet mening.

Hva er nøkkeldomenene for personlig utvinning?

De domener for personlig utvinning Tap av selvfølelse, da den erstattes av en identitet som psykisk pasient. Tap av makt, inkludert byrå, valg og personlig verdier. Tap av mening, for eksempel ved tap av verdsatte sosiale roller.

Anbefalt: