Kan mikroadenom forårsake hodepine?
Kan mikroadenom forårsake hodepine?

Video: Kan mikroadenom forårsake hodepine?

Video: Kan mikroadenom forårsake hodepine?
Video: Enkle yoga øvelser og selv massasje teknikker mot hodepine og migrene | Akaal Yoga 2024, Juli
Anonim

Riskind, M. D., Ph. D. Hodepine er en vanlig klage hos pasienter med hypofysetumorer. Selv om mange pasienter antagelig har hodepine som ikke er relatert til hypofysetumoren, er det flere viktige direkte og indirekte mekanismer som hypofysetumorer kan fremkalle eller forverre hodepine.

Kan Prolactinoma forårsake hodepine på denne måten?

Prolaktinomer bli oppmerksom på grunn av effekten av det forhøyede prolaktinet på reproduktive systemet og/eller størrelsen på svulsten. En veldig stor svulst kan årsaken trykk på optiske nerver eller nærliggende hjernevev som fører til hodepine og/eller synsproblemer.

Er også hypofysemikroadenom farlig? Nei, hos over 99 % av pasientene er dette IKKE kreft; den er godartet. Selv om svulsten er godartet, kan den forårsake problemer på grunn av størrelsen, forårsake tap av syn, normal tap hypofysen funksjon (hypopituitarisme) og/eller hodepine eller på grunn av overdreven hormonproduksjon av svulsten.

For det andre, hvor er hodepine med hypofysetumor?

Symptomer. En person med hypofysesvulst apopleksi oppstår vanligvis plutselig, alvorlig hodepine foran på hodet (enten plassert på den ene siden av hodet eller begge deler) og/eller bak det ene eller begge øynene.

Hva skjer hvis en hypofyse svulst blir ubehandlet?

Det er alltid viktig å huske på at selv store hypofysen adenomer er ikke kreft, men hvis venstre ubehandlet , det kan forårsake alvorlig sykdom på grunn av dets virkninger på det normale hypofysen kjertel, optiske nerver og hjerne.

Anbefalt: