Hvordan fungerer en sykmelding?
Hvordan fungerer en sykmelding?

Video: Hvordan fungerer en sykmelding?

Video: Hvordan fungerer en sykmelding?
Video: Hvordan fungerer sykkelhotell? 2024, Juli
Anonim

EN sykemelding (også kjent som en 'Fit Merk 'ora' Treningserklæring for Arbeid ') er attest utstedt av lege. Den er brukes til å varsle en arbeidsgiver, lærer eller ansvarlig om at fravær skyldtes helseproblemer. Syke lapper kan si 'passer for noen arbeid 'eller' ikke passer for arbeid '.

Folk spør også, går du tilbake på jobb den dagen sykmeldingen din utløper?

A: Hvis sluttdatoen har passert, og personen fortsatt ikke kan tilbake på jobb fullt ut, de bør gå tilbake til deres Fastlege. Q; En ansatt er vurdert til å være skikket arbeid 'og fastlegen har foreslått endrede timer/faset tilbake på jobb . Den ansatte er skikket til det arbeid to dager per uke, men jobber vanligvis fem dager.

For det andre, kan du få en sykmelding uten å gå til legen? Et anfall Merk må signeres av a doktor men du trenger ikke alltid se fastlegen din personlig til få en . Det avhenger av: hvorfor du er fri fra jobb syk . om fastlegen din må vurdere du ansikt til ansikt.

I denne forbindelse, er en passmelding det samme som en sykmelding?

Hvis du har fri fra jobb syk i mer enn syv dager vil arbeidsgiveren din normalt be om en passe notat (eller erklæring om Fitness for arbeid) fra fastlegen eller sykehuslegen. Fitnotes blir noen ganger referert til som medisinske uttalelser eller legeerklæringer Merk.

Kan en arbeidsgiver gå imot en legeerklæring?

Arbeidsgivere kan velger ofte å godta a legenotat . Det er ikke ulovlig for arbeidsgivere å nekte leger ' notater , med mindre arbeidstakere kvalifiserer under lov om familie og medisinsk permisjon. Det skader aldri å få en legenotat , men det er det kanskje ikke unnskyldning du har gått glipp av arbeidsoppgaver.

Anbefalt: