Gir herpes livmorhalskreft?
Gir herpes livmorhalskreft?

Video: Gir herpes livmorhalskreft?

Video: Gir herpes livmorhalskreft?
Video: Livmorhalskreft 2024, Juli
Anonim

Selv om herpes kan infisere livmorhalsen , det gjør ikke øke risikoen for livmorhalskreft . Livmorhalskreft , som kjønnsvorter, er nesten alltid forårsaket av humant papillomavirus.

I tillegg fører herpes til kreft?

Den store nyheten er at herpes gjør det ikke årsaken hvilken som helst type kreft . HPV, det humane papillomaviruset, er årsaken av de aller fleste livmorhalsene kreft og en betydelig bidragsyter til anal, penis og oral kreft.

Vet også, er HPV en herpes? HPV og herpes er begge vanlige seksuelt overførbare infeksjoner som kan påvirke en persons hud. HPV er en forkortelse for humant papillomavirus . De herpes simplex -virus ( HSV ) årsaker herpes . Det finnes også forskjellige typer av hvert av disse virusene.

Er livmorhalskreft på denne måten knyttet til herpes?

Herpes Virus Koblet til Livmorhalskreft . 5. november 2002 - Genital herpes øker Fare av livmorhalskreft - som dreper tusenvis av kvinner hvert år- ved å fungere som en "medskyldig" til et annet vanlig virus som vanligvis årsaker dette kreft.

Er herpes farlig for helsen din?

Herpes er ikke dødelig, og det forårsaker vanligvis ikke noe alvorlig Helse problemer. Samtidig som herpes utbrudd kan være irriterende og smertefullt, de første oppblussing er vanligvis de verst. Til mange mennesker, utbrudd skjer mindre over tid og kan til slutt stoppe helt.

Anbefalt: