Hvilket bein er tibiabenet?
Hvilket bein er tibiabenet?

Video: Hvilket bein er tibiabenet?

Video: Hvilket bein er tibiabenet?
Video: Tað, sum ikki er bogið, er beint 2024, Juli
Anonim

Underbenet består av to bein: skinnebenet og fibula . Tibia er det største av de to beinene. Den støtter mesteparten av vekten din og er en viktig del av både kneleddet og ankelleddet. Tibia er det større beinet i underbenet.

Hvilket bein er tibia da?

bi?/ (flertall tibiae /ˈt?bii/ eller tibias), også kjent som shinbone eller shankbone, er den større, sterkere og fremre (frontale) av de to beinene i benet under kneet hos virveldyr (den andre er de fibula , bak og til utsiden av tibia), og det forbinder kneet med ankelbenene.

Videre, hvor er skinnebenet plassert? De tibia er en stor bein lokalisert i den nedre fremre delen av beinet. De tibia er også kjent som shinbone, og er den nest største bein i kroppen. Det er to bein i shin område: tibia og fibula, eller kalv bein.

På samme måte, hvilke bein utgjør skinnebenet?

Tibia er beinet som danner skinnebenet og er det største av de to benene. Toppen av tibia kobles til kneleddet og bunnen av tibia kobles til ankelleddet. Selv om dette beinet bærer all kroppens vekt, trenger det støtte fra fibula . De fibula danner leggbein.

Hvilket bein er tibia og hvilket bein er fibula?

Tibia er det større, vektbærende beinet som ligger på den mediale siden av bein , og fibula er det tynne beinet i lateral bein.

Anbefalt: