Hva er sensasjonsoppfatning quizlet?
Hva er sensasjonsoppfatning quizlet?

Video: Hva er sensasjonsoppfatning quizlet?

Video: Hva er sensasjonsoppfatning quizlet?
Video: Literary Devices Flashcards | Quizlet 2024, Juni
Anonim

Følelse er prosessen som vår sensorisk reseptorer og nervesystem mottar stimulusenergier, mens oppfatning er prosessen der hjernen organiserer og tolker disse stimulusenergiene.

Dessuten, hva menes med sensasjon og persepsjon?

Følelse refererer til prosessen med å føle vårt miljø gjennom berøring, smak, syn, lyd og lukt. Denne informasjonen sendes til hjernen vår i rå form hvor oppfatning spiller inn. Oppfatning er måten vi tolker disse på sensasjoner og derfor gi mening om alt rundt oss.

Spørsmålet er deretter, hvordan forklarer du oppfatning? Oppfatning kan defineres som vår anerkjennelse og tolkning av sensorisk informasjon. Oppfatning inkluderer også hvordan vi reagerer på informasjonen. Vi kan tenke på oppfatning som en prosess der vi tar inn sensorisk informasjon fra miljøet vårt og bruker denne informasjonen for å samhandle med miljøet vårt.

Hva er persepsjon quizlet herav?

Oppfatning er en prosess der individer organiserer og tolker sanseinntrykk for å gi miljøet mening. Oppfatninger danne grunnlaget for tilskrivninger, beslutninger og handlinger.

Hva er sensasjon og persepsjon Hva mener vi med ned -ned -prosessering og topp -ned -prosessering?

Bunn - opp vs. Topp - ned behandling . Det er to generelle prosesser involvert i sensasjon og oppfatning . Bunn - opp behandling refererer til sensorisk behandling informasjon når den kommer inn. Topp - nedbehandling , derimot, refererer til oppfatning som er drevet av erkjennelse.

Anbefalt: