Er en distemper shot nødvendig for hunder?
Er en distemper shot nødvendig for hunder?

Video: Er en distemper shot nødvendig for hunder?

Video: Er en distemper shot nødvendig for hunder?
Video: Canine Distemper & Parvovirus Vaccine 2024, Juli
Anonim

De fleste dyr trenger bare det som kalles kjernevaksiner: de som beskytter mot de vanligste og mest alvorlige sykdommene. I hunder , er kjernevaksinene distemper , parvovirus, hepatitt og rabies. Hos katter er de panleukopeni, calicivirus, rhinotracheitt (herpesvirus) og rabies etter lovens krav.

Følgelig, hvor ofte trenger en hund et dødsfall?

Kjerne hundevaksine . Forårsaket av et luftbåren virus, distemper er en alvorlig sykdom som blant annet kan forårsake permanent hjerneskade. Valper trenge en booster 1 år etter å ha fullført den første serien, deretter alle hunder trenger en booster hvert tredje år eller mer ofte.

Man kan også spørre seg: hva gjør et skudd av hundesykdom for en hund? For Canine Distemper EN vaksine anbefalt for bruk hos friske hunder som et hjelpemiddel i forebygging av sykdom forårsaket av hjørnetann distemper virus, adenovirus type 1 (hepatitt) og adenovirus type 2 (luftveissykdom), parainfluensavirus hos hunder og parvovirus hos hund.

Ved siden av ovenfor, er distemper shot nødvendig for eldre hunder?

Det er noen bevis på det eldre hunder trenger ikke revaksinering med visse vaksiner som distemper og parvovirus når de når en viss alder. Det er sannsynlig eldre hunder som er konsekvent vaksinert, har tilstrekkelig immunitet, og noen av disse vaksinene kan gi langvarig eller livstidsbeskyttelse.

Er smittevaksine påkrevd ved lov?

A: Den eneste vaksine som kreves av loven hvert tredje år etter at den første er rabies hos dyr uten sykdom. Distemper og parvo er valgfrie etter to valper skudd og voksen booster siden de er svært effektive og varer for livslang immunitet hos de fleste hunder.

Anbefalt: