Hva er den fjerde ventrikkel?
Hva er den fjerde ventrikkel?

Video: Hva er den fjerde ventrikkel?

Video: Hva er den fjerde ventrikkel?
Video: Fourth Ventricle of the Brain | Boundaries | Recesses | Angles | Features of Rhomboid Fossa | 2024, Juli
Anonim

De fjerde ventrikkel inneholder cerebrospinalvæske. Den har en diamantform og ligger i den øvre delen av medullaen. Hovedfunksjonen til dette ventrikkel er å beskytte den menneskelige hjerne mot traumer (via en dempende effekt) og å hjelpe til med å danne den sentrale kanalen, som går i lengden på ryggmargen.

På samme måte blir det spurt, hvor er den fjerde ventrikkel?

Den fjerde ventrikkel strekker seg fra cerebral akvedukt (akvedukt av Sylvius) til obex, og er fylt med cerebrospinalvæske (CSF). Den fjerde ventrikkel har en karakteristisk diamantform i tverrsnitt av den menneskelige hjerne. Det ligger i pons eller i den øvre delen av medulla oblongata.

Hva danner også veggene i den fjerde ventrikkel? Den laterale veggene i den fjerde ventrikkel er dannet av cerebellar peduncles. Den overlegne delen av disse vegger er dannet av den overlegne lillehjernen. Den dårligere delen er dannet ved den underordnede lillehjernen peduncle og ved de grasiøse og cuneate tuberkler i hjernestammen.

Vet også, hva kalles den fjerde ventrikkel?

Fjerde ventrikkel . Gulvet i fjerde ventrikkel er navngitt rhomboid fossa. De lateralt fordypning er en forlengelse av ventrikkel på dorsal inferior cerebellar peduncle. Inferiort strekker den seg inn i den sentrale kanalen i medulla.

Hva forbinder den tredje og fjerde ventrikkel?

Den laterale ventrikkel er tilkoblet med tredje ventrikkel via foramen til monro. De tredje ventrikkel er tilkoblet til fjerde ventrikkel via cerebral akvedukt (også kalt akvedukten til Sylvius).

Anbefalt: