Hvilket område er kontinuerlig med fjerde ventrikkel i hjernen?
Hvilket område er kontinuerlig med fjerde ventrikkel i hjernen?

Video: Hvilket område er kontinuerlig med fjerde ventrikkel i hjernen?

Video: Hvilket område er kontinuerlig med fjerde ventrikkel i hjernen?
Video: Kroppen - Hjernen 2024, September
Anonim

7.3 Fjerde ventrikkel . De fjerde ventrikkel finnes i det bakre region av pons og medulla og er rhomboid i form. Overordnet smalner det til å bli kontinuerlige med akvedukten i mellomhjernen. Inferiorly, smalner den og leder inn i den sentrale kanalen i medullaen.

Med tanke på dette, hvor er hjernens fjerde ventrikkel?

De fjerde ventrikkel strekker seg fra cerebral akvedukt (akvedukt av Sylvius) til obex, og er fylt med cerebrospinalvæske (CSF). De fjerde ventrikkel har en karakteristisk diamantform i tverrsnitt av mennesket hjerne . Det er plassert i ponsene eller i den øvre delen av medulla oblongata.

Hva er også funksjonen til den fjerde ventrikkel i hjernen? Hoved funksjon av denne ventrikkel er å beskytte mennesket hjerne fra traumer (via en dempende effekt) og for å hjelpe til med å danne den sentrale kanalen, som går i lengden på ryggmargen. Dette ventrikkel har tak og gulv.

hva er de fire ventriklene i hjernen?

Totalt er det fire ventrikler; høyre og venstre laterale ventrikler , tredje ventrikkel og fjerde ventrikkel. Venstre og høyre laterale ventrikler befinner seg innenfor sine respektive hjernehalvdeler i lillehjernen. De har "horn" som rager ut i frontal-, occipital- og temporallappene.

Hva forbinder hjernens tredje og fjerde ventrikkel?

De tredje ventrikkel inneholder choroid plexus som strekker seg fra sidekroppen ventrikkel gjennom den interventrikulære foramina. De tredje ventrikkel er tilkoblet til fjerde ventrikkel via cerebral akvedukt (også kalt akvedukten til Sylvius).

Anbefalt: