Hvordan tømmer du en cuffed trakeostomi?
Hvordan tømmer du en cuffed trakeostomi?

Video: Hvordan tømmer du en cuffed trakeostomi?

Video: Hvordan tømmer du en cuffed trakeostomi?
Video: Hvordan melde inn tømmer til AT Skog 2024, Juli
Anonim

Til tømme , plasser sprøyten i adapteren på enden av pilotballongen og trekk tilbake på stempelet til pilotballongen er helt tømt og motstanden blir møtt. Suging før tømming de mansjett og umiddelbart etter tømming fordi sekreter ofte samler seg over trakeostomi rør mansjett.

Folk spør også, hvorfor vil du tømme en trakeostomi -mansjett?

Når den blåses opp, vil mansjett forsegler mot indre vegger i luftveiene. EN mansjett er nødvendig når en pasient er på en mekanisk ventilator. Oppblåsing av mansjett under mekanisk ventilasjon sørger du for at luft kommer inn i lungene og ikke slipper ut gjennom nesen og munnen.

I tillegg, hvordan fungerer en cuffed trach? Hver mansjett er fylt med et annet medium - luft, vann eller skum. Uansett hva den er fylt med, vil mansjett har ett formål, og det er å tette luftveien for å kontrollere mekanisk ventilasjon. Det er en vanlig misforståelse at den oppblåste mansjett av en trakeostomi rør vil beskytte luftveiene og forhindre aspirasjon.

Vet du også, tømmer du tømmemuffen når du spiser?

Hvis din trakeostomi røret har en mansjett , logoped eller leverandør vil sikre mansjett er tømt under måltider. Dette vil gjøre det lettere å svelge. Hvis du ha en taleventil, du kan bruke den mens du spiser . Den vil gjøre det lettere å svelge.

Hva er en Shiley -trach?

Shiley ™ trakeostomirør er den globale markedsledende serien av trakeostomiløsninger for klinikere rundt om i verden. Shiley ™ trakeostomi -rør hjelper til med å gi riktig passform og opprettholder luftveien, og hjelper klinikere med å sikre pasientsikkerhet og komfort.

Anbefalt: