Hva er den distale enden av lårbenet?
Hva er den distale enden av lårbenet?

Video: Hva er den distale enden av lårbenet?

Video: Hva er den distale enden av lårbenet?
Video: El SISTEMA ÓSEO explicado: los huesos del cuerpo humano (El esqueleto)👩‍🏫 2024, Juni
Anonim

De distal lårben er der beinet blusser ut som en opp-ned-trakt. De distal lårben er beinets område like over kneleddet. Distal lårben brudd forekommer oftest enten hos eldre mennesker hvis bein er svake, eller hos yngre mennesker som har skader med høy energi, for eksempel fra en bilulykke.

På samme måte blir det spurt, hva kalles enden på lårbenet?

De femur er beinet på overbenet. Det proksimale enden av lårbenet kobles til hofteleddet. Den er markert med en sfærisk ball, kalt de femoral hode, som passer inn i sokkelen i hofteleddet, acetabulum. Det er preget av to store leddprosesser, kalt kondyler, som sitter på toppen av skinnebenet.

Er kneet på samme måte distalt fra låret? De kne er proksimal til foten. Å bevege seg distalt fra hoften bringer deg til lår . Foten er distalt til kne.

Når det gjelder dette, hvor lang tid tar et distalt lårben å helbrede?

Avhengig av helse og skade mønster dette beinet kan ta 3-4 måneder til helbrede uten kirurgi . Fysioterapi for bevegelsesområdet i kneet startes rundt 6 uker etter at beinet har fått det helbredet nok til å forhindre forskyvning med bevegelse.

Hva er den distale delen av beinet?

Låret er det del av underekstremiteten som ligger mellom hofteleddet og kneleddet. De bein er spesifikt regionen mellom kneleddet og ankelleddet. Distal til ankelen er foten. Nedre lem inneholder 30 bein.

Anbefalt: