Innholdsfortegnelse:

Hva er nerveinnfangningssyndrom?
Hva er nerveinnfangningssyndrom?

Video: Hva er nerveinnfangningssyndrom?

Video: Hva er nerveinnfangningssyndrom?
Video: Hva er ME? 2024, Juli
Anonim

Spesialitet. Nevrologi. Nervekompresjonssyndrom eller kompresjon nevropati, er en medisinsk tilstand forårsaket av direkte press på en nerve . Det er kjent som en fanget nerve , selv om dette også kan referere til nerve rot komprimering (for eksempel av en diskusprolaps).

Tilsvarende, hva er symptomene på nerveinnfangning?

Klemt nerve tegn og symptomer inkluderer:

  • Nummenhet eller nedsatt følelse i området levert av nerven.
  • Skarp, vond eller brennende smerte, som kan stråle utover.
  • Prikking, prikker og følelser (parestesi)
  • Muskelsvakhet i det berørte området.
  • Hyppig følelse av at en fot eller hånd har "sovnet"

Spørsmålet er deretter, forsvinner nerveinnfangning? Mens ulnar nerveinnfangning er vanligvis ikke alvorlig, det kan få permanente konsekvenser hvis de ikke behandles raskt, inkludert lammelse og tap av følelse i den berørte hånden eller armen. Men med riktig diagnose og behandling, de fleste med ulnar nerveinnfangning kan bli fullstendig frisk.

Hvordan behandles nerveinnfangning?

Noen legemidler er vanligvis foreskrevet for å håndtere symptomer forårsaket av nervekompresjon syndrom inkluderer: ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), for eksempel ibuprofen (Advil) og aspirin. kortikosteroider som deksametason, som injiseres direkte rundt nerve.

Hva betyr nerveinnfangning?

Entrapment nevropatier er en gruppe lidelser i det perifere nerver at er preget av smerte og/eller tap av funksjon (motorisk og/eller sensorisk) i nerver som følge av kronisk kompresjon . Karpaltunnelsyndrom (CTS), komprimering av medianen nerve ved håndleddet, er den mest vanlig fangst nevropati.

Anbefalt: