Hvilken del av huden inneholder blodårer og nerver og kjertler?
Hvilken del av huden inneholder blodårer og nerver og kjertler?

Video: Hvilken del av huden inneholder blodårer og nerver og kjertler?

Video: Hvilken del av huden inneholder blodårer og nerver og kjertler?
Video: Ehlder - Faderland Norr (Full Album) 2024, Juli
Anonim

Midten lag av hud , dermis, inneholder blodårer , nerver og kjertler som er viktige for oss hudens funksjon. Det indre lag med huden , subcutis, inneholder fett som beskytter oss mot trauma.

Også spurt, hvilke strukturer som inneholder bindevevets blodårer og nerver?

Den inneholder blodårer , nerver og sensorisk strukturer , lymfe, hårsekk og svettekjertler. Papillærlaget i dermis inneholder løs, areolar bindevev , mens det retikulære laget består av tett fibernett.

Hvilket lag av huden inneholder blodkar og nervefibre ved siden av ovenfor? Den inneholder blod og lymfe fartøyer , nerver og andre strukturer, for eksempel hårsekker og svettekjertler. Dermis består for det meste av tett uregelmessig bindevev som er delt i to lag : røret lag og retikulær lag.

Hvilket hudlag befinner nervene seg i?

Dermis er midten lag av de tre lag med hud . Det er plassert mellom epidermis og subkutant vev. Den inneholder bindevev, blodkapillærer, olje- og svettekjertler, nerveender og hårsekker.

Inneholder epidermis blodkar?

De epidermis er det tynne, ytre laget av huden som er synlig for øyet og som beskytter kroppen. Den gjør ikke inneholde noen blodårer og er derfor avhengig av dermis, hudlaget under den, for å gi tilgang til næringsstoffer og avhending av avfall.

Anbefalt: