Innholdsfortegnelse:

Hvilke produkter inneholder etanol?
Hvilke produkter inneholder etanol?

Video: Hvilke produkter inneholder etanol?

Video: Hvilke produkter inneholder etanol?
Video: Завтра нет (ограничения для роста и будущего) 2024, Juli
Anonim

Brandy frukt og godteri med alkoholholdige fyllinger er eksempler på matvarer med etanol. Andre matvarer som f.eks plomme pudding og fruktkake kan inneholde etanol hvis destillerte skjorter brukes til smakstilsetning og konservering.

Hvilke drinker har etanol i dem?

En alkoholholdig drikke er rett og slett hvilken som helst drikke som inneholder etanol / etyl alkohol. Øl, vin og brennevin starter alle med en prosess som kalles gjæring, som er det naturlige resultatet av gjærfordøyelse av sukker som finnes i ingredienser som frukt, frokostblandinger eller annen stivelse.

Hvilke husholdningsartikler har alkohol på samme måte? Flytende medisiner, som Dayquil. Alkoholfritt øl og vin, som inneholde spormengder av alkohol . Pustestrimler, som ha en liten mengde alkohol som munnvann. Etterbarbering, hårspray, mousse og noen kroppsvask.

For det andre, hva brukes etanol til i hverdagen?

Etanol er brukt i stor utstrekning som løsningsmiddel ved fremstilling av lakk og parfymer; som konserveringsmiddel for biologiske prøver; ved fremstilling av essenser og smakstilsetninger; i mange medisiner og medisiner; som et desinfeksjonsmiddel og i tinkturer (f.eks. tinktur av jod); og som tilsetningsstoff for drivstoff og bensin (se bensin)

Hvilke matvarer inneholder alkohol?

Matvarer som inneholder alkohol

  • burgerruller - opptil 1,28 g per 100 g (1,28% ABV)
  • rugbrød - opptil 0,18 g per 100 g (0,18% ABV)
  • banan (moden) - opptil 0,2 g per 100 g (0,2% ABV)
  • banan (veldig moden med mørke biter) - opptil 0,4 g per 100 g (0,4% ABV)
  • pære (moden) - opptil 0,04 g per 100 g (0,04% ABV)

Anbefalt: