Hvorfor er Niclosamid det sikreste stoffet du velger når du behandler Taeniasis?
Hvorfor er Niclosamid det sikreste stoffet du velger når du behandler Taeniasis?

Video: Hvorfor er Niclosamid det sikreste stoffet du velger når du behandler Taeniasis?

Video: Hvorfor er Niclosamid det sikreste stoffet du velger når du behandler Taeniasis?
Video: You must know this if you eat pork - Taeniasis/Cysticercosis 2024, Juni
Anonim

Niclosamid . En anthelminthic som blokkerer glukoseopptak av tarmbåndorm. Det er en trygt stoff fordi veldig lite absorberes fra mage -tarmkanalen. Behandling av infeksjon pga Taenia saginata, T.

Med tanke på dette, hvorfor anbefales behandling med et avføringsmiddel hvis Niclosamid brukes til behandling av Taeniasis?

Noen anbefaler behandling med et avføringsmiddel hvis det brukes niklosamid ; andre gjør det ikke. Dette er fordi båndormen kan regenerere helt hvis scolex beholdes. (Scolex er enden på "hodet" på båndormen med hakestrukturene som festes til tarmveggen.)

Hva bekrefter også den effektive behandlingen for Taeniasis? Medisiner for behandling av taeniasis inkluderer praziquantel (Biltricide) og albendazole (Albenza). Begge stoffene er antihelmintiske midler, noe som betyr at de dreper parasittorm og eggene deres. I de fleste tilfeller er disse medisinene gitt i en enkelt dose. Det kan ta noen uker å fullstendig fjerne en infeksjon.

Tilsvarende, hva er det valgte stoffet for behandling av Cestode -infeksjon?

Den vanligste behandlingen for bendelorminfeksjon innebærer orale medisiner som er giftige for den voksne bendelormen, inkludert: Praziquantel (Biltricide) Albendazol (Albenza) Nitazoxanide (Alinia)

Hvordan behandler du Taenia Solium?

solium i tarmen og dermed egg eller proglottider i avføringen. Voksne ormer kan utryddes med praziquantel. Behandling symptomatisk neurocysticercosis er komplisert; den inkluderer kortikosteroider, antikonvulsiva midler og i noen situasjoner albendazol eller praziquantel. Kirurgi kan være nødvendig.

Anbefalt: