Hva betyr ordet motstående tommel?
Hva betyr ordet motstående tommel?

Video: Hva betyr ordet motstående tommel?

Video: Hva betyr ordet motstående tommel?
Video: НОЖ как БРИТВА за две минуты! РЕЖЕТ ДАЖЕ ПЛАСТИК! Отличная идея своими руками! 2024, September
Anonim

motstående tommel . [?-pō'z?-b?l] A tommel at kan plasseres overfor fingrene på samme hånd. Motstilte tomler la sifrene gripe og håndtere gjenstander og er karakteristisk for primater.

Derfor, hvorfor sies tommelen å være motsatt?

Menneskelige tomler kalles motstandsdyktig tommelen. De kalles motstandsdyktig fordi det tommel kan flyttes rundt for å berøre de andre fingrene, noe som gir folk muligheten til å forstå ting. De fleste primater (mennesker, aper og gamle aper) og noen andre dyr har motstandsdyktig tommelen.

hvordan fungerer tommelen? De tommel har et unikt og bredt spekter av bevegelser som ikke deles av håndens andre sifre. Ikke bare gjør den bøyer knoken, men spissen av tommel kan ta på fingertuppene. Dette bevegelsesområdet hjelper sterkt på evnen til å gripe og holde gjenstander.

Tilsvarende, hvorfor kalles det en tommel?

TOMMEL . Forskjellig fra de andre fire sifrene ved at den er kortere og bredere og bare har to falanger i stedet for tre, tommel fikk navnet sitt fra en beskrivelse av dens fysiske egenskaper i forhold til naboene. I medisinsk terminologi er ordet for tommel er pollex.

Hvilket dyr har en motstående tommel?

Andre dyr med motsatte tommelen inkluderer gorillaer, sjimpanser, orangutanger og andre varianter av aper ; visse frosker, koalaer, pandaer, possums og opossums, og mange fugler har et siffer av noe slag. Mange dinosaurer hadde også motsatte sifre. Riktignok er de fleste av disse primater, det samme er vi.

Anbefalt: